dinsdag 11 september 2012

Terug van vakantie

sept-label

Image and video hosting by TinyPic

Van de week kwamen we op het strand bij Manta Rota bovenstaande engerd tegen. Volgens Wikipedia is het een mureen of moeraal.
Ik ben intussen weer terug in Nederland. Het was heerlijk in Portugal. Internet was helaas onbetaalbaar: 30 euro per dag of 50 euro per week. Ja doei! Dan maar geen internet. We wisten dit van tevoren en zijn daarom maar 2 weken gebleven. Als we wel betaalbaar internet hadden gehad, waren we beslist langer gebleven. Hebben we ook gezegd daar, maar ze waren niet onder de indruk. Die Portugezen kijken dus niet verder dan hun neus lang is. Morgen ga ik stemmen en dat zal zeker op een partij zijn die tegen Europa is. Vorig jaar toen we ook in Portugal waren waren we op een van onze fietstochten een ingestort bruggetje tegengekomen. Je kon niet verder met de fiets, tenzij je hem op je rug nam om hem door een diepe (droge) rivierbedding te dragen. Hebben we gedaan, omdat we anders niet verder kwamen. Dit jaar was het bruggetje nog steeds niet hersteld. Ze wachten op geld uit Brussel, zeiden ze.
Er bestaat al een paar jaar een nieuwe autoweg tussen Faro en de grens met Spanje, gefinancierd door de Europese Unie. Daar moet dit jaar voor het eerst tol betaald worden. Het resultaat is dat de Portugezen die weg niet nemen, maar via de oude weg rijden die door allerlei dorpjes gaat. Voor die weg hoef je namelijk niks te betalen. De N125 is één grote file! Zelf vind ik het nogal wrang dat wij die nieuwe autoweg betaald hebben en daar ook nog eens tol mogen betalen! Weg met Europa!


3 opmerkingen:

Edith zei

Welkom Thuis Lirios, en wat een griezel van een beest brrrrrrrr lijkt op een slang en dan is niet mijn favoriet. Vandaag naar de stembus xxxjes Edith

Emmy zei

Lirios, blij dat je terug bent.
Ik vind het een knap beest, hahaha!
Dat zijn gevaarlijke!!!

Emmy

maria zei

Lirios, fijn dat je weer heelhuids in ons midden bent.
Hartelijk Welkom.
Mooie beesten die Murenen in de dierentuin hier zitten 3 groenen, vind ik ook zo mooi maar ze hebben wel flink scherpe tanden, hihi.
Lieve groet, Maria