woensdag 21 december 2011

Nicaragua - San Juan Del Sur

nica-orkestje

Vandaag kwamen we een orkestje in een pickup-truck tegen. Hele leuke muziek maakten ze. Het is trouwens niet allemaal rozegeur en maneschijn hier in Nicaragua, mochten jullie dat soms denken. Het is een uiterst onveilig land. Dat wordt je allemaal niet verteld in Nederland! We moeten constant op onze hoede zijn dat we niet beroofd worden. We zijn al een keer beroofd door de politie. Ja ja, de politie! Daarna hebben we nog een paar incidenten meegemaakt waar een mens niet vrolijk van wordt. Gelukkig dat het niet allemaal struikrovers zijn, want dan zou je op de vlucht slaan en dat doen we voorlopig niet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lirios wat jammer dat jullie dit mee moeten maken maar ik vind het wel heldhaftig van jullie om daar te blijven.
Het is in ieder geval niet saai.
Nee, in Nederland waarschuwen ze je niet , ze kijken wel uit.
Ik vind het wel heel fijn om weer iets te horen en te zien.
Geweldig zo'n orkestje, heb je op Cuba ook, klinkt zo vrolijk.
Voor nu wens ik jullie ondanks alles nog fijne en zonnige Kerstdagen toe..
Liefs en groetjes, Maria

Elizabeth zei

jammer, dat je dit niet wist, want ik had je dit wel kunnen vertellen, dat je in Midden en Zuid-Amerika zeker in de grote steden altijd op je hoede moet zijn en zelfs de politie niet te vertrouwen en uiterst corrupt is.Ik hoop voor je dat het verder goed gaat.
Groetjes, Elizabeth

PSP-Filiaal zei

Bedankt voor jullie reacties Maria en Elizabeth. Het is niet zo dat we helemaal niks wisten van Nicaragua. We waren gewaarschuwd voor vooral Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Maar in werkelijkheid is het erger dan wat we waar ook gelezen hebben. Deze maand is er een Annual Security Report verschenen over de veiligheid in Nicaragua, gepubliceerd door de Amerikaanse ambassade. En daar staan een aantal voorbeelden in van gewelddadige berovingen in vooral toeristische bestemmingen waar de honden geen brood van lusten. Dat soort dingen vertellen de reisbureaus niet! Wij zijn door schade en schande wijs geworden. De huurauto hebben we terug gebracht. Blij dat we daar van af zijn. Zo maar taxi's op straat nemen doen we niet. We dragen niet te veel geld bij ons. Gaan niet met een rugzak naar het strand. Van die dingen. We moeten wel. Desondanks hebben we het toch naar onze zin. We ontmoeten erg veel leuke mensen. Buitenlanders en Nicaraguanen. Maar het moet wel zo rustig blijven, want anders taaien we af naar Panama. Daar schijnt het een stuk geciviliseerder te zijn.
Prettige kerstdagen iedereen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.