zaterdag 12 april 2008

Ruïne

Image Hosted by ImageShack.us

Scrap-kit Happiness van Manuela Zimmermann
Glitter uit scrap-kit SE_Glitter van voorheen Scrappy Expressions. Nu Sentimental Style geheten.
Foto van Lisa Solonynko, Morguefile
Lettertype (OTF) Antigen Geduld s.v.p. - de pagina met fonts laadt langzaam!

Als font viewer gebruik ik normaliter het gratis programma The Font Thing. Maar aangezien ik hoe langer hoe meer Open Type Fonts krijg die niet allemaal vlekkeloos door The Font Thing vertoond worden, maak ik de laatste tijd vaker gebruik van het - betaalde - programma X-Fonter. Deze viewer laat zowel TTF- als OTF-lettertypen zien. Hieronder nog wat namen van andere - gratis - font viewers die erg populair zijn:

AMP Font Viewer
Font Runner
Font Xplorer

Tip: hou de map Fonts in Windows klein (zeker niet meer dan 400 fonts)! Installeer je lettertypen in een aparte map. Met programma's zoals hierboven (ook zonder die programma's trouwens) kun je een lettertype dat je nodig hebt, minimaliseren (op de taakbalk zetten). Je ziet het dan in de lijst van lettertypen binnen het programma waar je mee bezig bent (b.v. Word, Paint Shop Pro enz.). Als je klaar bent, sluit je het geminimaliseerde lettertype en de font staat niet langer meer in het lijstje. Op deze manier belast je het geheugen van Windows minimaal.

Nog een tip voor de mensen die een chaotische bende aan fonts op hun computer hebben staan: er bestaat een programma FontOrg genaamd, dat orde kan brengen in de chaos. Het is GEEN viewer, maar een programma om je lettertypen te organiseren. Het is gratis, maar je moet wel eerst .NET Framework 2.0 bij Microsoft downloaden voordat je ermee kunt werken. Nogmaals, het is GEEN viewer, maar een manager!

Geen opmerkingen: